Cum a fost afectată Ambasada României în Liban de exploziile de la Beirut. Comunicat oficial al Ministerului Afacerilor Externe

loading...

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor produse în seara zilei de 4 august în zona portuară a oraşului Beirut şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.

MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar intreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

Citeşte şi Soţia şi fiica premierului libanez, rănite în exploziile de la Beirut. Un important lider politic şi-a pierdut viaţa

“Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară”, arată MAE.

Citeşte şi Imagini răvăşitoare de pe străzile din Beirut, oameni plini de sânge şi totul distrus în jur. Sunt mii de victime ale exploziei VIDEO

MAE menţionează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: 00961 5 924 849, 00961 5 920 432, 00961 5 920 452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice: 00961 76 775 503.

Totodată, MAE precizează că Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Sursa: RomaniaTV

Articolul Cum a fost afectată Ambasada României în Liban de exploziile de la Beirut. Comunicat oficial al Ministerului Afacerilor Externe apare prima dată în US24 NEWS.

%d blogeri au apreciat: