Parlamentul a decis: Bădălău, baronul PSD de Giurgiu și socrul lui Ponta merg șefi la Curtea de Conturi / BOR nu a reușit să-și impună un om în CNCD

loading...

Parlamentul a numit, marți, membrii pentru două instituții cheie: Curtea de Conturi și Consiliul Național pentru Combatere a Discriminării. Astfel, la Curtea de Conturi merg Niculae Bădălău și Ilie Sârbu pe posturi de vicepreședinți. La CNCD, BOR nu a reușit să-și impună un om, iar PSD a renunțat să revendice șefia instituției. Conform ultimelor negocieri, PSD renunță la șefia instituției și îl susține în continuare pe actualul președinte Asztalos Csaba, propus de UDMR, potrivit surselor HotNews.ro.

Astfel la Curtea de Conturi vor merge Ilie Sârbu – pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi cu 329 de voturi „pentru” și 20 împotrivă, și Niculae Bădălău (PSD) – pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit cu 294 de voturi „pentru” și 55 împotrivă.
Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Victor Ponta a negociat cu PSD pentru susținerea socrului său oferind la schimb sprijin în Parlament, mai exact voturi pentru trecerea proiectelor de lege ale social democraților și la viitoarea moțiune de cenzură.

Sursa: hotnews.ro

The post Parlamentul a decis: Bădălău, baronul PSD de Giurgiu și socrul lui Ponta merg șefi la Curtea de Conturi / BOR nu a reușit să-și impună un om în CNCD appeared first on The Trust Word.

%d blogeri au apreciat: