Președintele Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD, UDMR, ALDE și Pro România: O majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează măsuri abernate promovate de niște iresponsabili.

loading...

Președintele Klaus Iohannis a lansat joi un atac frontal la adresa PSD, UDMR, ALDE și Pro România, partide  pe care le-a numit drept o ”majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate”, după ce parlamentarii acestor formațiuni au atașat o serie de condiții pentru guvern la hotărârea Parlamentului prin care au încuviințat prelungirea stării de urgență în România.

”Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează măsuri abernate promovate de niște iresponsabili (…) E inacceptabil și revoltător să-i vedem dând lecții azi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, au distrus sistematic sisteme întregi. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență sau condiționează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, a precizat Klaus Iohannis.

Parlamentul a încuviințat joi, cu majoritate de voturi, decretul președintelui Klaus Iohannis de prelungire cu o lună a stării de urgență pe întreg teritoriul României, dar cu o serie de condiții impuse guvernului, care nu se regăseau în decretul șefului statului.

Potrivit hotărârii Parlamentului, guvernul nu ar trebui să mai ia măsuri de restrângere a drepturilor fundamentale decât prin acte normative cu putere de lege și este chemat să prezinte Parlamentului săptămânal un raport cu privire la măsurile adoptate sau pe care intenționează să le ia pentru combaterea epidemiei de .

Singurele partide care au anunțat că votează împotriva prelungirii stării de urgență au fost Pro România și ALDE, prin vocile liderilor Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi aici principalele declarații ale președintelui Iohannis. 

Sursa: G4media

%d blogeri au apreciat: