Selly, atac dur după ce a luat BAC-ul: “Oamenii care conduc învăţământul din România sunt şi proşti, şi ticăloşi”

loading...

Imediat după ce a absolvit liceul în Craiova, Selly s-a filmat în sala de clasă și a urcat filmulețul pe YouTube.

Citeşte şi: Ce note a luat Selly de la 5GANG la Bacalaureat 2020

„Oamenii care conduc învățământul din România de 30 de ani încoace, oamenii care sunt acolo sus și au putere de decizie asupra lucrurilor care se întâmplă, sunt fie proști, fie ticăloși. De cele mai multe ori sunt și proști, și ticăloși. 

Gândiți-vă ce telefon aveați acum 10 ani și ce telefon aveți acum (…) În toată lumea asta supermodernă, digitalizată, care se schimbă foarte repede, lucrurile pe care noi le învățăm la școală au rămas cam aceleași, de 30 de ani încoace. Sunt aceleași materii, la care înveți aceleași lucruri. Din cauza asta, când ajungi la 18-19 ani și ieși pentru ultima dată pe poarta liceului, cu Bac-ul luat și cu diploma de absolvire în mână… ai ieșit pe poarta liceului, în 2020, perfect pregătit pentru anul 1990″, a mărturisit Selly într-un clip pe Youtube.

„România e o țară săracă, o țară cu o grămadă de oameni îngropați în rate, îngropați în datorii. De ce ni se face o oră despre cum să-ți gestionezi mai bine banii, despre cum funcționează banii, despre când să iei un credit, de ce să nu iei anumite credite, despre cum funcționează băncile? Pentru că avem o problemă reală în gestionarea banilor (…) Majoritatea oamenilor din România nu știu cum să-și gestioneze banii pe care ei îi fac din meseriile lor”, a mai spus Selly, care a dezvăluit cum a procedat el când a început să câștige primii bani.

Selly i-a sfătuit pe adolescenții de 12-13 ani să-și caute încă de pe acum drumul pe care vor pășească în viață, altfel va fi prea târaiu pentru ei.

„E foarte nasol să ajungeți în clasa a XII-a și să nu știți pe ce drum vreți să o luați. Dacă aveți 12 ani, 13 ani, nu vă gândiți că aveți timp! Gândiți-vă de pe acum ce ați vrea să faceți! Descoperiți-vă o pasiune, descoperiți-vă un hobby! Acum e momentul să descoperiți ce iubiți voi să faceți”, a spus Selly.

Vloggerul a dezvăluit că pentru el școala a fost floare la ureche, însă complet inutilă. „Poate mulți o să zică acum: ia, uite-l mă, și pe ăsta! Se plânge că școala e grea. Dar școala nu e grea, eu nu mă plâng că școala e grea. Mie mi-a fost simplu să învăț (…) dar e complet ineficientă. Asta e problema. Nu mi-a fost greu să învăț pentru Bac, dar mi-a fost greu să mă conving că este util ca spațiul foarte mult din creieul meu să fie ocupat cu ce a spus X despre Y în opera Z”.

Sursa: RomaniaTV

Articolul Selly, atac dur după ce a luat BAC-ul: “Oamenii care conduc învăţământul din România sunt şi proşti, şi ticăloşi” apare prima dată în US24 NEWS.

%d blogeri au apreciat: