Traain Băsescu: “S-a ridicat prematur starea de urgenţă. E ca la un meci de handbal, până la urmă cedăm psihic”

loading...

În contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 continuă să crească, România este privită tot mai mult ca o zonă de risc. Astfel, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că România deja a trezit semnale de alarmă în Uniunea Europeană.

“România a trezit deja semnale de alarmă în Europa, de asta nici nu se poate zbura către multe destinații deja. Din cauza exploziei din ultimele săptămâni, văd că și Grecia a introdus o declarație unică pentru cetățenii români, în unele cazuri anulează și rezervările, deci stăm bine! (n.r. declarația este introdusă pentru toți turiștii, din toate statele acceptate, în contextul deschiderii extinse a granițelor de la 1 iulie) 

HAOS în comunicarea datelor: PNL a publicat marţi bilanţul COVID, apoi l-a şters, după ce GCS a anunţat că nu este oficial

O să fiu foarte dur, dar sunt două adevăruri. Eu am considerat că s-a ridicat prematur starea de urgență, președintele s-a dispersat prea repede de responsabilitate și a trimis-o la Guvern, în baza unei Ordonanțe. Al doilea lucru este că Guvernul nu a rezistat presiunilor publice și a relaxat prea repede măsurile de prevenție. Și al treilea lucru este legat de popor! Îmi pare rău sa o spun, dar este un adevăr. Poporul s-a plictisit să lupte. Până la urmă, aici, suntem în fața unui război cu un virus. Poporul a ascultat cât a ascultat și s-a plictisit. S-a mai întâmplat în istorie să ne plictisim să luptăm și suportăm consecințele. Este indiscutabil acest abandon generalizat al privațiunilor legate de protejarea de acest virus. Deci marea majoritate a acestei populații refuză să lupte cu acest virus. E ca la un meci de handbal, până la urmă cedăm psihic”, a declarat Traian Băsescu, în direct la B1 TV. 

Sursa: RomaniaTV

Articolul Traain Băsescu: “S-a ridicat prematur starea de urgenţă. E ca la un meci de handbal, până la urmă cedăm psihic” apare prima dată în US24 NEWS.

%d blogeri au apreciat: